Ne nyomd le a kattantakat! – The Good Reverend Roger

Emberek

Hát csak nézz rájuk! Borulékonyak. Zsezsegnek! Gyakorlatilag lehetetlen tetszőleges számú embert racionális állapotban tartani. í­llandóan kibillennek, hol jobbra, hol balra, aztán mire megtalálom őket, már csak egy pár gumicsizma van rajtuk, meg a fejükön egy kolosztómia-zsák, zuhanysapka gyanánt.

Szóval igazgatásra szorulnak. Csak az a gáz, hogy jó, de ki igazgassa őket? Ki más, mint EMBEREK, akik viszont pont ugyanolyan bénák, mint azok az emberek, akiket igazgatniuk kéne. És hát ez is megy itten minálunk, világszerte: a hülyék vezetik a világtalanokat, ha meg megpróbálod felhí­vni a figyelmet erre az aprócska bibire, legtöbbnyire kinyí­rnak.

Mindez azért az embereknek is dereng egy kicsikét, ki is találtak néhány stratégiát a helyzet kezelésére. Persze egyik se működik mert… “emberek”. Például “utópiákat” találnak ki, és állí­tják, hogy minden teljesen rendben lenne, ha sikerülne megfelelő számú, kellőképpen hasonló majmot összeterelni egy helyre, ahonnan aztán azok kizavarnák vagy kinyí­rnák azokat, akik a szabályokat nem bí­rják betartani. Na és persze ezek a kí­sérletek ELEINTE egész jól haladnak… ilyen volt például a francia forradalom is. De néhány hét alatt mégiscsak sikerült majd mindenkinek eljutni a köztársaság megalapí­tásától a “kosárba tüsszentésig”: elég volt, ha egy valaki berágott az emberre és felnyomta.

Hogy miért történt ez í­gy? Az oka bele van épí­tve az emberi agyba. Van odabent egy áramkör, amelyik, ha szabályokat lát, rögtön arra hajlamosí­tja az egyedet, hogy kapjon fel egy ótvar nagy követ és bassza homlokon azt, aki a szabályt rá akarja kényszerí­teni. Persze manapság már ritka a konkrét pofánzúzás, amiért tulajdonképpen kár, hanem helyette az ilyen majmok inkább bekattannak. Ha fogod az embert, és lenyomod, és észreveszi, hogy ez történik vele, akkor valahogy úgy oldalt elkezd kitüremkedni. Tulajdonképpen ez az emberi faj egyetlen pozití­v tulajdonsága.

Mi, testvérek, még akkor is kitüremkedünk oldalirányban, ha NEM tudjuk, hogy lenyomnak, sőt, néha még akkor is, ha NEM IS NYOMNAK LE! Az a csoda történt velünk, hogy a mi agyunkban a “NE MONDD MEG NEKEM, HOGY MIT CSINí­LJAK!” áramkör állandóan be van kapcsolva. Hibásan születtünk, hála az égnek. Minket azért nem nyomnak el, mert akkor felkapjuk azt a követ, és már arcosí­tjuk is.Persze ez nem jelenti azt, hogy ne PANASZKODNí­NK, hogy elnyomnak minket, és ezt ESZíœNK í­Gí­BAN SINCS abbahagyni. Más a mi utunk.

Mi abból az alapfeltevésből indulunk ki, hogy a társadalom mindig bele akar szólni, hogy mit csináljunk, í­gy aztán az a bizonyos kő többé-kevésbé már hozzáragadt a tenyerünkhöz. Amiban az az igazán vicces, hogy a társadalom nélkülünk működésképtelen lenne. Kivéve, ha mondjuk Észak-Koreában szeretnénk lakni. De mi nem Észak-Koreában lakunk. Ott nem.

Nekünk tehát a sebességkorlátozás csak afféle “jótanács”, a törvényeken röhögünk, és a parlamentben meg az igazgatói irodákban ülő alfa-hí­meket csak arra használjuk, hogy MINDEN adandó alkalommal megpiszkáljuk, nevetségessé tegyük és leszarjuk őket. Az IGAZI MUTí­NS leszarja, hogy ezek a majmok melyik úgynevezett “oldalon” állnak. A gyakorlat szintjén egyáltalán nincsen köztük semmi különbség, mivel MINDKÉT oldal pontosan ugyanazt harsogja:

“KUSS LEGYEN, és segí­ts nekünk létrehozni a Tökéletes í­llamotTM!”

Amit nem tudnak, ami talán soha nem is jutott az eszükbe – és ami nekünk világos, mint a nap – az az, hogy a Tökéletes í­llamTM maga a tökéletes RÉMí­LOM! Az élet ezen a sárgolyón anélkül is épp elég nehéz, hogy egy csapat agykárosult majom által kifundált önkényes és értelmetlen szabálygyűjteményt kellene követnünk. Amitől meg aztán tényleg egész éjszaka kacarásznom kell, az az, hogy ezt állí­tólag azért csinálják, hogy nekünk jó legyen.

Ami persze nem jelenti azt, hogy ne kellene sikoltozva kiröhögnünk őket, amikor ilyen szarságokkal állnak elő. Ellenkezőleg! Bár egyáltalán nem támogatom, hogy bárkit is az állí­tólagos “kormányzat” túlerejét igénybe véve hallgattassunk el, abban viszont hiszek, hogy a társadalomnak joga van tetszőleges mértékben kigúnyolni az idiótáit. Elvégre szólásszabadságról csak akkor beszélhetünk, ha MINDENKINEK joga van a pofázáshoz, vagy nem?

ABBAN A PILLANATBAN, HOGY A Tí–RVÉNY EREJÉVEL PRí“Bí­LSZ Bí­RKIT IS ELHALLGATTATNI, Mí­R BE IS SZí­LLTí­L A MAJMOK VÉGTELENíTETT RECSKAVERSENYÉBE.

ABBAN A PILLANATBAN, HOGY ABBAHAGYOD AZ UJJAL MUTOGATí­ST ÉS A Rí–Hí–GÉST, HALLGATí“LAGOSAN ELFOGADOD AZ í–SSZES SZABí­LYT.

AHí­NYSZOR SZí“ NÉLKíœL TOVí­BBMÉSZ, AMIKOR VALAKI BAROMSí­GOKAT CSINí­L, SZÉP CSENDESEN LE IS ADTAD A SZAVAZATODAT ARRA A BAROMSí­GRA.

Persze mondanom sem kell, ha viszont NEM mész tovább szó nélkül, hanem megállsz, ujjal mutogatsz, és felkiáltasz, hogy “MI EZ A BAROMSí­G?”, akkor sokan nagyon dühösek lesznek rád. Elsősorban azok, akiknek MUSZí­J dühösnek lenniük. Időnként persze mindenkinek van igénye egy kis dühöngésre, de vannak, akik KEGYETLENíœL rá vannak kattanva.

Na és akkor jövünk be a képbe MI.

Or Kill Me.

– The Good Reverend Roger, és gyülekezete, megtalálható itt: http://www.principiadiscordia.com/forum/index.php

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *