Bérlőhelyettest keresünk!

Kedves barátaink, ismerőseink, rokonaink, továbbá barátaink, ismerőseink és rokonaink barátai, ismerősei és rokonai!

2012. januárjától nyár végéig szeretnénk bérlőhelyettest találni tatai házunkba. Ezt az időt mi Angliában töltjük, de annyira szeretjük a Hattyúliget utcai bérelt házunkat, hogy, ha lehetséges, szeretnénk nyitva tartani a lehetőséget, hogy utána visszatérjünk bele. Erre lehetne megoldás egy kedves bérlőhelyettes család vagy baráti társaság.

A házban garázs, pince, nappali, konyha-étkező, három nagy és egy kicsi hálószoba, két WC, egy zuhanyozó, egy nagy fürdőszoba van, hátul terasszal és kis kerttel. Elismerten Tata legjobb helyén van: félúton a Cseke-tó (Angol-kert) és az í–reg-tó között, csöndes utcában, öt-tí­z perc sétányira mindentől (Spar, bankok, szolgáltatók, zöldséges, tényleg, szinte bármi, amire szükség lehet). A házat bútorozatlanul, vagy a benne lévő bútorok (majdnem) tetszőleges részhalmazával is szí­vesen kiadnánk. A bérlőhelyettes közvetlenül a tulajdonossal kötne határozott idejű bérleti szerződést, amelyben azt kötnék ki, hogy lejáratkor nekünk jogunk van visszavenni a bérletet, ha viszont mi ezzel mégsem kí­vánunk élni, akkor természetesen a bérlőhelyettest illetné a jog, hogy újabb (akár határozatlan idejű) szerződést kössön a tulajdonossal. A havi bérleti dí­j 85-ezer forint (ennyit fizetünk mi is), ami tatai viszonylatban olcsónak számí­t.

Nem mellékes, hogy Tatán van a Szí­nes Iskola, ahová 10 éve járnak a gyerekeink (jelenleg öten) – az alapí­tványi iskola (és óvoda és gimnázium) Carl Rogers személyközpontú megközelí­tésére alapozza működését, a gyerekek nagyon szeretnek oda járni – nem sok személyközpontú iskola van a világon, Magyarország a saját kettőjével kimagasló helyen van. A Szí­nes a “pesti Rogers” töredékébe kerül, és (persze szigorúan a mi véleményünk szerint) jobb is annál. A ház és a suli közötti távolság gyalog 25-30 perc, biciklivel 10 perc, autóval 4-5 perc.

A ház kényelmes, lakájos, gáz központi fűtéses, elektromos bojleres, van benne mosógép, mosogatógép, hűtő (de ezeket igény esetén ki is vehetjük), beépí­tett, saját épí­tésű konyhabútor, gáztűzhely. Rengeteg előnye mellett hátránya, hogy nem igazán energiatakarékos (kb. 20 éve épült), a gázszámla a téli hónapokban 40ezer forintig is felmehet, ha az ember melegben szeret lakni. Nemrég azonban beépí­tettem egy ajtót, ami az eddig teljesen leválasztatlan pincét elzárja a ház légterétől, ami várhatóan komoly fűtési megtakarí­tást eredményez majd. A négy pincehelyiségből az egyik nagyobbat saját céljainkra raktárként használnánk a helyettes bérlet idejére. További hátrány a majd a képeken is látható középsúlyos lelakottság – egészségügyi festésről lehet szó, találunk megoldást.

És akkor jöjjenek a képek:

FRISSíTÉS: A ház asszonya szerint az alábbi képeken a konyha és egyéb helyiségek rendetlensége rossz benyomást kelthet! Ezért ebben a Picasa-albumban kitakarí­tott állapotban is láthatóak ugyanazok a szobák.

A ház kí­vülről:

A garázs, ami persze televan, ahogyan egy sokgyerekes család garázsa már csak tele szokott lenni, de természetesen kiürí­thető, és akkor elfér benne egy autó és még rengeteg holmi:

A házba a garázson keresztül lehet bejutni, az előszoba í­gy néz ki (bár nem sok látszik belőle – kicsi, ezért nehéz fényképezni):

Az előszobából nyí­lik az utcára néző nappali, benne üzemképes kandallóval:

A konyha-étkező (és abból a képen nem látszó 2-3 nm-es kamra is, amiben elfér a hűtő és még sok dolog) – ezt se volt könnyű fényképezni, a beépí­tett bútor és a másik oldalon lévő konyhaszekrény között még mindig elfér, ha nem is túl tágasan, egy hatszemélyes ebédlőasztal:

A konyhából lehet kijutni a teraszra (elfér rajta legalább egy 10-személyes asztal, vagy jópár nyugágy), és abból a kertbe (rendberaktuk, füvesí­tettük, de a fenyők alatt sajnos nem él meg a fű – viszont van két törekvő ifjú ribizlibokor is, a szeder meg a szomszédból jön át, és kerti sütögető készség is van benne):

A földszinten van még a kicsi hálószoba, amiben egy tizenhároméves kamaszfiú lakik, úgy is néz ki:

És egy zuhanyozó és külön WC – ezek elég szűkösek, de azért használhatóak:

Az emeleten van a három nagy hálószoba. Ez a szülői:

Ebben három 10-év körüli gyerek lakik:

Ebben pedig a 16-éves nagyfiú:

Végül a ház egyik büszkesége, a tágas, világos fürdőszoba:

Az emeleti folyosó végén pedig van még egy, a földszintinél jóval tágasabb, kényelmes külön WC is.

Érdeklődni, további információt kérni és (tényleg bármiféle) kérdést feltenni a holist[kukac]gmail[pont]com cí­men lehet.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *